Федералните прокурори поискаха от Върховния съд на САЩ в понеделник да

...
Федералните прокурори поискаха от Върховния съд на САЩ в понеделник да
Коментари Харесай

Върховният съд на САЩ поиска да се произнесе дали Тръмп има имунитет срещу съдебно преследване

Федералните прокурори желаеха от Върховния съд на Съединени американски щати в понеделник да се произнесе бързо дали някогашният президент Доналд Тръмп има имунитет против правосъдно гонене, тъй че процесът против него по обвинявания в скрит план за анулация на изборите през 2020 година да може да продължи по график.

„ Този ​​случай съставлява фундаментален въпрос в основата на нашата народна власт: дали някогашен президент е безусловно ваксиниран против федерално правосъдно гонене за закононарушения, осъществени по време на ръководството му “, сподели специфичният прокурор Джак Смит в тъжба до най-висшия съд на страната.

Смит изиска от Върховния съд, който има 6-3 консервативно болшинство, в това число трима съдии, номинирани от Тръмп, за ускорено решение.

„ Съединените щати признават, че това е изключително искане “, сподели специфичният прокурор. „ Това е извънреден случай. “

„ От първостепенно публично значение е исковете на ответника за имунитет да бъдат решени допустимо най-бързо – и в случай че ответникът не е...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР